• 06-42 29 32 73
  • Informatie aanvragen

Open trap renovatie

  • Klantgericht
  • Adviseur = monteur
  • Niet goed is opnieuw/oog voor detail
  • Transparant

Een open trap laten renoveren

Een open trap komen we vaak tegen, op verschillende locaties in de woning. Zo is de open trap vaak een verbinding van de 1e etage naar de 2e etage. Of staat de open trap centraal in de woonkamer. Ook in deze situaties kunnen we van de open trap echt iets moois maken. Een open trap kun je op meerdere manieren bekleden. Zo kun je ervoor kiezen om deze rondom te bekleden of enkelzijdig, of dicht te maken. Ook kunnen we de wang (zijkant) van de trap meenemen in de renovatie.

Kopie-van-IMG_1895-1600x2133

Wil je een keer de mogelijkheden bespreken? Neem vrijblijvend contact op.

De mogelijkheden

Rondom bekleden (Meest populairste keuze)
Bij een traprenovatie rondom bekleden we zowel de bovenzijde en onderzijde van de trede met een decorplaat, de achterzijde werken we af met een zogenaamd u-profiel. Zo is de trede rondom bekleed met het door jou gekozen decor.

Enkelzijdig bekleden
Enkelzijdig bekleden behoort tevens tot één van de opties. Hier bekleden we enkel de bovenzijde van de trede met een decorplaat. De achterzijde van de decorplaat werken we af met een profiel, zodat de open zijde van de plaat niet meer zichtbaar is. De onderzijde en een deel van de achterzijde van de bestaande trap blijft zoals het is. We geven daarom het advies mee om dit altijd vooraf netjes te (laten) schilderen.

Dicht maken open trap
Toch liever een dichte trap? Dan behoort dit ook tot één van de mogelijkheden. Veelal wordt deze keuze gemaakt vanwege de veiligheid voor kinderen en/of huisdieren. Na het dichtzetten van de open trap kunnen wij deze renoveren in het gewenste decor.

De wang
Wil je de wang (zijkant) van de trap ook bekleed hebben? Geen probleem! Dit is een interessante optie wanneer deze nu bekleed is met tapijt. Het tapijt laat veel hardnekkige lijmresten achter die lastig te verwijderen zijn. Dit vormt geen enkel probleem voor het renoveren van de wang. Wanneer wij deze bekleden wordt de wang net zoals de overzettreden over de lijmresten geplaatst en is de trap weer als nieuw!